Skupščina delničarjev koncerna Kolektor in dogodek ob predstavitvi knjižnega prvenca Stojana Petriča Damoklejev meč

Stojan Petrič, slovenski gospodarstvenik, dolgoletni predsednik uprave koncerna Kolektor je v idrijski Modri dvorani predstavil svoj knjižni prvenec z naslovom Damoklejev meč, v katerem odstira dve desetletji svoje uspešne menedžerske poti in njeno osebno doživljanje. Pogovor, ki se ga je udeležilo približno 650 gostov, je vodila soavtorica knjige Petra Kovič. Na odru se jima je v pogovoru pridružil tudi Petričev dolgoletni prijatelj, prof. dr. Radovan Starc, specialist interne medicine, zaposlen na Kliničnem centru, kardiolog in izredni profesor ter ljubiteljski pisatelj, ki mu je Petrič zaupal pisanje uvodnega besedila h knjigi. Predstavitve so se udeležili številni ugledni gospodarstveniki in politiki, predstavniki slovenskega in lokalnega javnega življenja, zaposleni v koncernu in širša javnost, z glasbo pa so dogodek popestrili pevka Darja Švajger in izvrstna mlada glasbenika, Idrijčana, pianist Armin in violinist Erin Čoralić.

“Knjiga je najboljše orožje, ki se ga ne da uničiti. Beseda pa najbolj boli, če ni izrečena,” je povedal Petrič, ki je Kolektor vodil od leta 1994, zdaj pa je predsednik njegovega nadzornega sveta. “V tem času je bilo bistveno več težkih trenutkov kot lepih stvari. Ko si menedžer, moraš sprejemati odločitve in s tem prevzemati tveganja. Ali so bile prave, pa mnogokrat ne veš še leta in to človeka ubija.”

Onsite je poskrbel za tehnično izvedbo in organizacijo tako dogodka ob predstavitvi knjige, kot tudi skupščine delničarjev, ki je potekala na isti dan.